25 sept. 2014

Ce rost avem?!

Multa lume ma intreaba ce vreau de la viata. Sincer, nu stiu. Toti se gandesc de mici ce vor sa faca in viata, au vise marete si odata cu varsta, incearca sa le materializeze. 
Pur si simplu, merg pe Pamant in fiecare zi, respir si ma hranesc. Doar atat stiu sa fac. Probabil ca viitorul nu este facut pentru toata lumea. Probabil ca nici iubirea nu este facuta pentru toata lumea. Cel mai important, probabil ca viata nu este facuta pentru toata lumea. 
Nu vorbesc despre sinucidere, nu este solutia. De fapt, aceasta masura drastica creeaza probleme majore care se rasfrang tot asupra ta, chiar daca nu mai esti in viata. 
Totusi, ma gandesc ce rost mai are viata fara un scop in sine. Fara sa iti dai seama cine esti. Sau sa iti dai seama, dar sa nu poti fi asa doar pentru ca iti este frica de cei din jur, de cum te-ar vedea. 
Atunci cand esti de alta religie, alta nationalitate, alta culoare sau ai alta orientare sexuala te pun la zid, dau in tine pana te lasa fara putere si vin sa se infrupte din cadavru ca niste hiene flamande. Te iau de prost atunci cand esti prea bun si vrei sa ii ajuti si se razbuna daca calci stramb o singura data. 
Anul ce aproape se incheie m-a schimbat asa cum nu s-a mai intamplat pana acum. M-a facut sa imi dau seama ca bucuriile stau in lucrurile mici si ca oricat de multa incredere ai avea in cineva, tot tresari stiind ca o persoana pe care o consoderai un bun prieten iti cunoaste cel mai de pret secret. Sau faptul ca inca ai incredere in acea persoana crezand ca nu va spune nimic. Hmm asta este oricum cu semnul intrebarii. Realizezi ca deodata vrei sa fii altcineva, vrei sa iti schimbi aspectul, modul de a gandi, comportamentul. Fara sa iti dai seama ii vei schimba si pe cei din jur. 
Si atunci cand ai impresia ca ai ajuns la capatul tunelului, ca tot ceea ce ai sperat si faptul ca un an intreg de munca a fost in zadar, atunci realizezi ca existenta ta pe Pamant este din ce in ce mai inutila. Dezamagirea vine atunci ti se pare incorect faptul ca cei care triseaza obtin ceea ce tu ar fi trebuit sa obtii si ca orice ai face ei vor castiga oricum. 
Poti sta sa te gandesti cat de mult te schimbi intr-un an, poti sta sa te gandesti ca inca exista gesturi mici care iti aduc aminte de ceea ce erai inainte, de oamenii pe care ii aveai in jurul tau. Sau poti abandona amintirile si trai intr-un univers paralel in care tu conduci. 
Orice ai alege, trebuie sa alegi ce este mai bine pentru tine, trebuie sa te ganesti la efectele deciziilor tale, dar si la faptul ca alungand tot trecutul vei deveni un strain chiar si pentru tine insuti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu